B o u r g o g n e

In de Bourgogne zijn er 5 belangrijke wijnregio’s. 

Chablis, de meest noordelijke regio, produceert zeer mineraalrijke witte wijnen op bodems van Kimmeridgische en Portland-kalk. Ongeveer 120 km zuidwaarts van Chablis begint de Côte d’Or vanaf de stad Dijon. De Côte d’Or omvat de Côte de Nuits, bekend om zijn geweldige Pinot Noir-wijnen (Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée), en de Côte de Beaune, bekend om de allerbeste witte wijnen op basis van Chardonnay (Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Meursault, …). Ten zuiden van de Côte d’Or begint de Côte Chalonnaise, vooral bekend om rode wijnen op basis van Pinot Noir uit appellaties als Mercurey, Rully, Givry, … Voorbij de Mâconnais, waar voornamelijk witte wijn wordt geproduceerd in appellaties zoals Mâcon, Saint-Véran en Pouilly-Fuissé, komen we in de Beaujolais. De karakteristieke druif voor deze regio is de Gamay, en de beste wijnen worden geproduceerd in een van de 10 cru’s (Côte de Py, Morgon, Moulin-à-Vent, …).

De meeste mensen koppelen Bourgogne waarschijnlijk ook aan peperdure wijnen, wat terecht is. Doordat de prijzen verschrikkelijk hard gestegen zijn, is het geen gemakkelijke regio om prijs/kwaliteit iets interessants te vinden. Doordat Bourgogne zo in de lift zit, wordt er soms niet zo nauw naar de kwaliteit gekeken want het verkoopt toch.
Door onze methode van het blindproeven, proberen wij zo toch het kaf van het koren te scheiden.

Maak kennis met onze wijnmakers!