D o m a i n e J e s s i a u m e

Het domein werd in 1850 opgericht door de familie Jessiaume.
Tussen 2006 en 2020 is het eigendom van een Schotse zakenman, Sir David Murray. Nadat de Jessiaume generaties lang de wijnen maakten, kwam er in 2014 een nieuw team en veranderde het domein van richting. De wijnen worden met de hand gemaakt met minimale interventie. Om dat te kunnen doen, is er meteen geïnvesteerd in apparatuur en is de wijnmakerij gerenoveerd. Oogsten en sorteren worden met de hand gedaan. De vinificatie gebeurt met natuurlijke gisten en de extracties zijn zacht en gecontroleerd. Het doel is om elegante en fijne wijnen te maken die het terroir respecteren.

Vandaag

Het jaar 2020 markeert een grote wending voor Domaine Jessiaume. Sir David Murray heeft het Domaine verkocht aan Dr Jean-François Le Bigot. Deze Bourgogne liefhebber wil een impuls geven aan de kwalitatieve richting van het domein. Het team blijft en richt zich op de kwaliteit. De wijnstokken en de wijnen zijn nu biologisch en er wordt opnieuw geïnvesteerd in de wijnmakerij. Een nieuw systeem om de temperatuur van de wijnen te beheren wordt geïnstalleerd. Er wordt begonnen met een strenge selectie van vaten van de beste vatenmakers.

Toekomst

Er worden wijnstokken aangeplant en het domein wil zijn wijngaard uitbreiden. Er worden nieuwe cuvées gemaakt en de flessenproductie zal de komende jaren minstens verdubbelen zonder enige concessie aan de kwaliteit.