In 2002 kocht de familie de Hirschhorner Hof, een voormalig tiendhuis en kerkelijk landgoed. Met veel oog voor detail, energie en doorzettingsvermogen renoveerden zij het 400 jaar oude renaissancistische gebouw met een indrukwekkende kelder met kruisgewelven. Tegenwoordig kan men het landgoed in al zijn nieuwe pracht ontdekken. Sinds 2003 runnen zij samen met hun twee kinderen, Sebastian en Dorothea, hun familiebedrijf: de wijnkelder van de Hirschhorner Hof, trouw aan het motto: “uitmuntende wijnen van oude traditie”.

Filosofie

Geïnspireerd door traditionele rijpingsmethoden en verwerkingswijzen, slagen zij erin elegante wijnen met veel finesse te produceren. Hun wijnen combineren een goede balans met een samenspel van minerale nuances, intensiteit en volheid. Dergelijke kwaliteit is alleen mogelijk door het gebruik van de beste met de hand geplukte druiven uit biodynamische teelt. Vaak moet het oogstproces meerdere keren worden herhaald. Door minimale ingrepen in de kelder en lange rijpingsprocessen in houten vaten produceren zij licht verteerbare en gebalanceerde wijnen met een groot rijpingspotentieel.

Vinificatie

  • HANDGEPLOUKTE DRUIVEN
  • LANGE RIJPINGSPROCESSEN IN HOUTEN VATEN
  • SPONTAANE GISTING
  • SPONTAANE MELKZUURGISTING
  • MINIMALE TOEVOEGING VAN ZWAVEL VOOR HET BOTTELEN
  • NATUURLIJKE KURKEN VAN HOGE KWALITEIT
  • FLESRIJPING

Ecologie

Sinds hun eerste oogst gebruiken zij uitsluitend druiven uit biodynamische teelt. Met hun Riesling 2006 en Pinot Noir 2005 hebben zij de Naturland-certificering behaald. Vanaf de oogst van 2012 zijn zij gecertificeerd door DEMETER. Bovendien zijn zij voorstanders van slow food!