P r i n z

Goede wijn ontstaat vanuit filosofie, niet technologie. Unieke wijnen kunnen alleen worden gekweekt op geschikte plaatsen en met een gezonde dosis ambachtelijk werk. Met deze passie werken Fred en Sabine Prinz gedetailleerd aan hun ambacht en koesteren ze elke stap. Natuur is hun belangrijkste troef. Duurzaamheid staat dan ook centraal in hun wijngaardcultuur en komt tot uiting in de biologische teelttechnieken die ze gebruiken. Goede wijnbereiding richt zich op het behouden van de kwaliteit die de druiven vanuit de wijngaarden hebben meegebracht.

Zorgvuldig transport van de wijngaarden naar de pers om onbeschadigde druiven te verzekeren; het zachtjes laten vallen van het fruit in de pers; langzame, zachte persing van hele trossen. Dit zijn de sleutels tot kwaliteit. Het most wordt natuurlijk minstens 24 uur bezonken tot het helder is, gevolgd door een zorgvuldig gecontroleerde gisting die enkele weken duurt, waardoor de individuele uitdrukking van elke wijngaard wordt gevangen in elke wijn. Het bottelen begint in het voorjaar nadat de wijnen hebben gerust op het bezinksel om hun knapperige sappigheid te behouden.