D o m a i n e D e R o c h e v i l l e

Op een hoogte van zo’n 70 meter is het prachtige recente Domaine De Rocheville gelegen van waar je kan uitkijken op de Loire-vallei.

Zodra Philippe Porché zijn eerste wijnstokken verwierf in Parnay in 2004, kon het nog zeer jonge Domaine de Rocheville zich voorbereiden op het vinifiëren van zijn eerste oogst. Het jaar 2005, naast het feit dat het een uitzonderlijk jaar was, markeert een sleuteldatum in de geschiedenis van Rocheville, namelijk die van zijn allereerste oogst!

In 2011 ontving Rocheville zonder proefperiode het Terra Vitis-label, dat het wijngaardbeheer formaliseert met respect voor het milieu, menselijke gezondheid en eco-verantwoorde vinificatie, vanaf het allereerste begin toegepast.

In 2013, toen het wijndomein begon te groeien, liet Philippe Porché zijn eigen wijnmakerij bouwen in een beslist eigentijdse stijl op de hellingen van Parnay, dicht bij zijn wijnstokken. Gedurende de zomer van 2014 werd het boerenhuis omgebouwd om plaats te bieden aan een verkoopwinkel en een prachtige proefruimte met een panoramisch terras met uitzicht op de Loire en de vallei van Parnay.

 

Tussen moderniteit en traditie balanceert het Domaine de Rocheville door traditionele vinificatiemethoden te combineren met moderne technieken om de beste resultaten van zijn wijnen te verkrijgen, natuurlijk en zonder het gebruik van chemicaliën. Het principe is om de oogst naar optimale rijpheid in de kelder te brengen en de vinificatie af te stemmen op de persoonlijkheid van de wijn van dat jaar. De duur van de maceratie varieert en wordt bepaald door de bodem. De wijn rijpt in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten, tuns, vaten of zandstenen “eieren”, afhankelijk van het type wijn dat gewenst is.